4 Mayıs 2014 Pazar

Metin 2 - Piyasa Çılgınlığı



Günümüzde rol yapma oyunları, oldukça popüler hale gelmiştir. Bu tür oyunlar şu an aktif olarak milyonlarca oyuncu tarafından oynanmaktadır. Bu oyunlardan biri ise, ülkemizde oldukça popüler olan Metin2'dir. Metin2, Türkiye'de o kadar popüler bir hale gelmiştir ki, oyunun kendine ait bir piyasası oluşmuştur. Oyuncular oyunda kazandıkları eşyaları ve zar zor geliştirdikleri güçlü karakterlerini satışa sunmaktadır. Bu piyasa aktif olarak yenilenmektedir. Hatta öyle ki, Metin 2'de bir Şahin model araba fiyatına karakter bulmak mümkün olabilir.

Bu durum oldukça göreceli bir durumdur. Bazı insanlar bu oyun ticaretine olumlu yönde bakarken, bazıları ise olumsuz olarak bakmaktadır. Olumsuz bakanların düşüncesine göre, bu oyun artık bir sapkınlık haline gelmiştir ve oyun için bu kadar para harcamak doğru değildir. Fakat sorun şuradadır ki, bu oyuncunun tercihi ile ilgili bir durumdur. Eğer oyuncu, oyunu oynarken çok vakit harcıyorsa ve bu harcadığı zamanı nakite çevirmek istiyorsa, bu onun tercihidir. Ortada verilen bir emeğin karşılığını almak söz konusudur. Öte yandan bu duruma olumlu bakan insanlar, oyun oynayarak para kazanabilmenin gerekliliğini savunmaktadırlar. Bu insanlara göre, Metin2 oynayarak harcadığınız zamanın nakite dönüştürülmesi kötü bir şey değildir. Fakat bu düşüncenin de olumsuz tarafı şudur ki, insanlar bunu başarmaya çalışırken normal bir işe göre çok daha fazla vakit harcayabilirler. Bu da normal bir işten kazanılacak kazançtan, daha düşük bir kazanç elde etmeye neden olabilir.

Sonuç olarak Metin2'de oldukça büyük bir piyasa dönmektedir. Her gün binlerce oyuncu hesap ve ekipman alım satımı yapmaktadır. Bu durum iyi mi, kötü mü bilemeyiz. Lakin emin olduğumuz bir şey var ki, bu durum oyunu daha da popülerleştirmiştir. Metin2'yi sadece zevk almak için oynayan insanlar olduğu gibi, sadece para kazanmak için oynayan insanlarda bulunmaktadır. Tercihiniz ne olursa olsun Metin2 oldukça eğlenceli bir MMORPG oyunudur. Üstelik bu oyunu oynamak ücretsizdir. Oyunu sitesinden indirerek kurabilir ve derhal Metin2 oynamaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder