10 Mayıs 2014 Cumartesi

Metin2 - Bir Çevrimiçi Dünya


Hiç başka bir dünya hayal ettiniz mi? Ya da geçmişte yaşamayı? Örneğin Ortaçağ'da ünlü bir şövalye olmak, her zaman için hayallerinizi süslemiş olabilir. Ya da Uzak Doğulu bir Ninja olmaya ne dersiniz? Bu oldukça güzel olmaz mıydı? Simsiyah kıyafetleriniz ile gece çatılarda dolaşır, düşmanlarınızı teker teker avlardınız. İşiniz bittiğinde ise arkanızda tek bir iz bırakmadan kaybolurdunuz. İşte RPG yani rol yapma oyunlarının da çıkış noktası budur. Oyunculara alternatif bir gerçekliğin içerisinde, başka hayatlar yaşatmayı planlarlar. Bir de bunun MMORPG versiyonu vardır ki, bu oyun türünün çok daha büyük bir etkisi vardır. Bu türden olan oyunlar birçok oyuncuyu tek bir dünyada birleştirdikleri için, gerçekliği daha iyi yakalarlar ve içerisinde kendi yasaları, kuralları ve gelenekleri olan başka bir dünya yaratırlar.
               
İşte başlıkta adı geçen Metin2, bu türden bir oyundur. Her gün otobüse binerken karşılaştığınız bir öğrenci, Metin 2'de dünyalara hükmeden bir savaşçı olabilir. Bu yüzden hareketlerinize dikkat etmenizde yarar var! İşin şakası bir yana, Metin 2 gibi MMORPG oyunları, insanları gerçek dünyanın monotonluğundan uzaklaştırmayı hedeflerler. Zaman zaman, her gün düzenli olarak yaptığımız işlerimizden ve sorumluluklarımızdan sıkılıp, başka bir dünyanın içerisinde olmayı dileyebiliriz. İşte böyle durumlarda yardımımıza MMORPG oyunları koşar. Örneğin Metin 2, bir Uzak Doğu teması işlemektedir. Bu oyuna girdiğiniz anda Uzak Doğulu bir savaşçı olursunuz. Oyunda hüküm süren üç krallıktan birini tercih eder ve o krallığa en iyi şekilde hizmet etmeye çalışırsınız. Eğer oyunda yeterince vakit geçirip seviyenizi arttırırsanız, diğer oyunculara kafa tutabilir ve bir ün sahibi olabilirsiniz. Dolayısı ile gerçek hayatta her gün okula gidip gelen bir öğrenci iken, Metin 2'de saygı değer bir savaşçı olabilirsiniz. Bu da sizin özel hissetmenize yardımcı olur ki, doğru orantılı olarak psikolojinizi olumlu bir şekilde etkiler.

 Metin 2 oynamak ücretsizdir. Bunu metin2 incelemesi yaptığımızda da görebiliriz. Oyunun sitesine girip ücretsiz olarak oyunu indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Metin 2 dünyasında hem oldukça eğlenecek, hem de yeni diyarlara yelken açacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder